Dag van de Jonge Jury

Dag van de Jonge Jury 2018

Op woensdag 6 juni 2018 is het weer tijd voor de Dag van de Jonge Jury!  Tijdens dit unieke eendaagse festival waarin jeugdboeken en auteurs centraal staan, volgen leerlingen workshops en gaan zij in gesprek met hun favoriete auteurs. In het randprogramma vinden zij ontspanning bij de diverse spellen en acts en struinen zij rond langs de vele (boeken)stands. Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2018. Wilt u deze bijzonder dag niet missen? Kaarten bestelt u in de webshop en kunnen (deels) worden betaald met Cultuurkaarttegoed.

Dag van de Jonge Jury Lokaal 2018

Voorkom lesuitval en kosten voor vervoer door met uw leerlingen - ongeacht het aantal - deel te nemen aan de viering Lokaal. Met de Jonge Jury Lokaal heeft u alles in huis om in uw eigen klaslokaal, aula of mediatheek de Dag van de Jonge Jury te vieren en dit kan ook na 6 juni 2018*. 

De viering Lokaal omvat:
  1. gebruik van de speciale lesbrief rond de Jonge Jury voor een inspirerende verwerkingsopdracht in de klas. De uitwerkingen hiervan kunnen zonder meer in het fictiedossier van uw leerlingen;
  2. een live uitzending op YouTube tussen 14:00 - 15.00 uur uur waarin de Dag van de Jonge Jury 2018 wordt afgesloten. Te zien is een impressie van de dag met o.a. een spetterende act, gesprekken met de genomineerde auteurs en natuurlijk de uitreiking van de prijs van de Jonge Jury aan de winnende auteur.

De viering kan bovendien uitgebreid worden met een auteursbezoek aan de school! Een bekende jeugdliteraire auteur** gaat in gesprek met uw leerlingen.

*  de indeling bepaalt u zelf
** de 3 genomineerde auteurs zijn alleen in Utrecht aanwezig

Let op: er kan betaald worden met Cultuurkaarttegoed!

Dag van de Jonge Jury 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vond de Dag van de Jonge Jury plaats, waar de Prijs van de Jonge Jury werd uitgereikt aan Schuld van Mel Wallis de Vries.

 

De Dag van de Jonge Jury werd in TivoliVredenburg georganiseerd, het prachtige en grote theater op nog geen 5 minuten afstand van Utrecht Centraal Station. Het officiële programma van de Dag van de Jonge Jury startte om 11:00 uur, de deuren waren al open vanaf 10:00 uur. Het programma eindigde om 15:00 uur.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer