Dag van de Jonge Jury

Dag van de Jonge Jury 2017
Op woensdag 7 juni 2017 vindt de Dag van de Jonge Jury plaats. Een uniek eendaags festival waarin jeugdboeken en auteurs centraal staan. Leerlingen volgen workshops en gaan in gesprek met hun favoriete auteurs. In het randprogramma vinden zij ontspanning bij de diverse spellen en acts en struinen zij rond langs de vele (boeken) stands. Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2017. Kaarten voor de Dag van de Jonge Jury kosten € 14,75 en zijn te bestellen in de webshop.

Dag van de Jonge Jury Lokaal 2017

Voorkom lesuitval en kosten voor vervoer door met uw leerlingen - ongeacht het aantal - deel te nemen aan de viering Lokaal. Met de Jonge Jury Lokaal heeft u alles in huis om op of rond 7 juni 2017* in uw eigen klaslokaal, aula of mediatheek de Dag van de Jonge Jury te vieren. 

De viering Lokaal omvat:
  1. een auteur op school! Een bekende jeugd literaire auteur** die in gesprek gaat met uw leerlingen;
  2. gebruik van de speciale lesbrief rond de Jonge Jury voor een inspirerende verwerkingsopdracht in de klas. De uitwerkingen hiervan kunnen zonder meer in het fictiedossier van uw leerlingen;
  3. een live uitzending op YouTube tussen 14:00 - 15.00 uur uur waarin de Dag van de Jonge Jury wordt afgesloten. Te zien is een impressie van de dag met o.a. een spetterende act, gesprekken met de genomineerde auteurs en natuurlijk (live uitgezonden!) de uitreiking van de prijs van de Jonge Jury aan de winnende auteur.

*  de indeling bepaalt u zelf
** de 3 genomineerde auteurs zijn alleen in Utrecht aanwezig

Let op: er kan betaald worden met Cultuurkaart-tegoed!

Dag van de Jonge Jury 2016

Op woensdag 20 april 2016 werd, in het bijzijn van ruim 1.200 leerlingen, de Jonge Jury spetterend afgesloten met de Dag van de Jonge Jury. Een uniek eendaags festival dat volledig draaide om schrijvers, jeugdliteratuur én voornamelijk om de leerlingen. Een dag vol interviews, voordrachten en workshops.

De Dag van de Jonge Jury werd in TivoliVredenburg georganiseerd, het prachtige en grote theater op nog geen 5 minuten afstand van Utrecht Centraal Station. Het officiële programma van de Dag van de Jonge Jury startte om 11:00 uur, de deuren waren al open vanaf 10:00 uur. Het programma eindigde om 15:00 uur.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer