Lesmateriaal

De Jonge Jury in de klas

Lees én stem mee!
De Jonge Jury is een leesbevorderend project dat - naadloos aansluitend op de Kinderjury - jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo bl/kl/tl – havo – vwo) uitdaagt jeugdboeken te lezen en daarna te stemmen op hun favoriete boek. Úw leerlingen dus!

Gratis lesmateriaal passend bij élke methode Nederlands
Jaarlijks doen ruim 180.000 leerlingen mee. De meeste jongeren doen dat samen met hun docent in de courante les(sen) Nederlands. U beveelt één of meerdere titels uit de Leestips aan om te lezen en behandelt het daarbij behorende – geheel nieuw ontwikkelde - lesmateriaal dat wij in samenwerking met de vier lesmethoden Nederlands hebben samengesteld.


Raadpleeg de onderwijsniveaus die bij de Leestips passen en waarop het lesmateriaal is gebaseerd. Het lesmateriaal is kosteloos te bestellen, in de webshop van de Jonge Jury, maar ook door een e-mail te sturen aan renee@passionatebulkboek.nl.

Vier mee!
De Jonge Jury is de enige publieksprijs voor het Nederlandstalige jeugdboek. Laat daarom ook uw leerlingen meebepalen welke schrijver op 6 juni tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht, de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst neemt!

Zien wij u en uw leerlingen dan ook? Kaarten à € 14,75 p.p. (ook te bestellen met de Cultuurkaart) zijn hier te koop.

Of kiest u liever voor een leuke schrijver in de klas en een workshop die naadloos past in het fictie-dossier van uw leerlingen? Ook daarvoor kunt u uw wensen en voorkeursdatum kenbaar maken.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer