Nationale Mediatheek Trofee

Winnaars Nationale Mediatheek Trofee 2017

De Nationale Mediatheek Trofee 2017 is gewonnen door RSG Magister Alvinus in Sneek! De eerste prijs omvat naast de trofee een boekenpakket t.w.v. € 1000,-, dat bestaat uit de elf Leestips van de Jonge Jury, de tien nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs én de drie genomineerde titels voor De Inktaap 2018. De overige titels mag de mediathecaris zelf bepalen.

De tweede prijs gaat naar het Alfa College (locatie Kluiverboom) in Groningen. Deze bestaat uit € 750,-, die gebruikt zal worden ter verbetering van de mediatheek en beschikbaar wordt gesteld door Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs.

Deze editie van de Nationale Mediatheek Trofee is er voor het eerst ook een derde prijs te vergeven, die gaat naar het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam. Zij ontvangen een interieuradviescheque t.w.v. € 500,- van InVorm Architecten in de vorm van een quickscan.
Bekijk het persbericht met de persfoto's hier en lees het volledige juryrapport.

Vanaf januari 2018 hebben leerlingen de mogelijkheid om de mediatheek van hun school te nomineren voor de Nationale Mediatheek Trofee 2018. Voor deze editie wordt er een nieuwe samenwerking aangegaan met de webshop voor zelfstandige boekhandels Blz. en zal er meer aandacht komen voor de spil van de mediatheek, de mediathecaris. Inzendingen bestaan uit een of meerdere foto’s van de mediatheek, voorzien van de gegevens van de school én de contactgegevens van de mediathecaris. Vervolgens wordt er contact opgenomen met de mediathecaris om deze inzending te verrijken.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer