Ontwerpwedstrijd

Staan jouw schriften voller met tekeningen dan met huiswerk en ziet jouw kamer er kleurrijker uit dan de binnenkant van het Stedelijk Museum? Doe dan mee met de Ontwerpwedstrijd en ontwerp een boekomslag voor een van de boeken die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury 2018. Meedoen kan zodra de deelnemende boeken bekend zijn.

Recensiewedstrijd

Ben jij gek op lezen en heb je ook altijd een mening over wat je leest? Dan is de Recensiewedstrijd echt iets voor jou! 

Meedoen met de Recensiewedstrijd in 2017 was mogelijk door een recensie te schrijven over een van de boeken die meedong naar de Prijs van de Jonge Jury 2017. Voor de Jonge Jury 2018 kan je meedoen met de Recensiewedstrijd zodra de deelnemende boeken bekend zijn.

Een recensie schrijven doe je zo: beschrijf kort waar het boek over gaat (zonder het einde te verklappen) en vertel daarna wat je er van vindt. Leg ook uit waarom je iets vindt. Alleen ‘leuk’ of ‘verschrikkelijk saai’ is niet genoeg. Moest je erom lachen? Huilen? Viel je in slaap? Of kreeg je juist nachtmerries? 

Stuur je recensie van maximaal 250 woorden naar info@jongejury.nl.

Er zijn twee rondes. De data voor deze rondes worden op een later tijdstip bekend gemaakt. 

De beste recensie wordt op de website in 't zonnetje gezet en de schrijver ervan wint een super-de-luxe boekenpakket.

Tip! Vraag aan je docent of de recensie in je fictiedossier mag. 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer