Ontwerpwedstrijd

Hou jij van lezen, maar nét zoveel van tekenen?! Doe dan mee aan de Jonge Jury Ontwerpwedstrijd! Bij deze wedstrijd dagen we je uit een boekomslag te ontwerpen voor één van de boeken die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury 2018. En volg je dan het advies van het Jonge Jury Boekgenootschap, dan kies je één van de elf Leestips.

Vind je het lastig hoe te beginnen? Illustrator Marc Suvaal, werkzaam bij Uitgeverij Lemniscaat, schreef een blog én een lesbrief met handige tips. Het allerbelangrijkste: er met je omslag voor zorgen dat iedereen nieuwsgierig wordt naar het verhaal. Met zijn jarenlange ervaring geeft Marc je graag advies. Via zijn website kun je al je vragen aan hem stellen en volop inspiratie opdoen!

         

Je ontwerp stuur je vóór 1 mei naar:
Jonge Jury
Antwoordnummer 5233
3000 VB Rotterdam

Aan de slag!

Op 6 juni, tijdens de Dag van de Jonge Jury, komt er een expositie van de mooiste ontwerpen en wordt de winnaar van de Jonge Jury Ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. Dat wil je niet missen, dus vraag je docent om snel kaarten te bestellen!

Recensiewedstrijd

Ben jij gek op lezen en heb je ook altijd een mening over wat je leest? Dan is de Recensiewedstrijd echt iets voor jou! 

Voor de Jonge Jury 2018 kan je meedoen met de Recensiewedstrijd door een recensie te schrijven over een van de deelnemende boeken.

Een recensie schrijven doe je zo: beschrijf kort waar het boek over gaat (zonder het einde te verklappen) en vertel daarna wat je er van vindt. Leg ook uit waarom je iets vindt. Alleen ‘leuk’ of ‘verschrikkelijk saai’ is niet genoeg. Moest je erom lachen? Huilen? Viel je in slaap? Of kreeg je juist nachtmerries? 

Stuur je recensie van maximaal 250 woorden naar info@jongejury.nl. De deadline is inmiddels verlengd naar 15 april!

De beste recensie wordt op de website in 't zonnetje gezet en de schrijver ervan wint een super-de-luxe boekenpakket.

Tip! Vraag aan je docent of de recensie in je fictiedossier mag. 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer