Ontwerpwedstrijd

Staan jouw schriften voller met tekeningen dan met huiswerk en ziet jouw kamer er kleurrijker uit dan de binnenkant van het Stedelijk Museum? Doe dan mee met de Ontwerpwedstrijd en ontwerp een boekomslag voor een van de boeken die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury 2017.

Marc Suvaal, designer en huisontwerper bij Uitgeverij Lemniscaat, beoordeelt alle inzendingen en kiest de winnaar. Gedurende het jaar verschijnen er bij de Jonge Jury verschillende blogs van hem, maar ook zijn website staat vol tips en ideeen. 

De mooiste ontwerpen worden op woensdag, 7 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury 2017 tentoongesteld. Op die dag wordt ook de winnaar bekendgemaakt.

Tip: gebruik ter inspiratie de speciale lesbrief die Marc voor jullie maakte. En ga je met de hele klas aan de slag; dan is er ook een lesbrief beschikbaar speciaal voor je docent.

Zorg ervoor dat je ontwerp vóór 15 mei binnen is (op te sturen naar: Jonge Jury, Antwoordnummer 5233, 3000 VB te Rotterdam) en wie weet word jij dit jaar de winnaar!

Recensiewedstrijd

Ben jij gek op lezen en heb je ook altijd een mening over wat je leest? Dan is de Recensiewedstrijd echt iets voor jou! 

Meedoen met de Recensiewedstrijd doe je door een recensie te schrijven over een van de boeken die meedingt naar de Prijs van de Jonge Jury 2017. 

Een recensie schrijven doe je zo: beschrijf kort waar het boek over gaat (zonder het einde te verklappen) en vertel daarna wat je er van vindt. Leg ook uit waarom je iets vindt. Alleen ‘leuk’ of ‘verschrikkelijk saai’ is niet genoeg. Moest je erom lachen? Huilen? Viel je in slaap? Of kreeg je juist nachtmerries? 

Stuur je recensie van maximaal 250 woorden naar info@jongejury.nl.

Er zijn twee rondes. De eerste sluit op 15 maart 2017, de tweede op 15 mei 2017. Je mag met beide rondes meedoen! 

De beste recensie wordt op de website in 't zonnetje gezet en de schrijver ervan wint een super-de-luxe boekenpakket.

Tip! Vraag aan je docent of de recensie in je fictiedossier mag. 

Books & Bites

Wedstrijd schooljaar 2015-2016

Houd jij ook zo van frietjes? Of ben je dol op Italiaans eten? Een pizza misschien, of juist risotto? Of ben jij op de gezonde toer en eet je het liefst salades, quinoa en superfoods? Misschien heb jij wel hetzelfde lievelingsgerecht als één van de schrijvers van de 25 Leestips! 

Iedere donderdag dagen we je via Facebook uit het lievelingsgerecht van één van de schrijvers te raden. En omdat er natuurlijk héél veel lekkers te bedenken is, geven we via Instagram hints om jullie een beetje op weg te helpen. Volg de Jonge Jury dus ook op Instagram en maak zo dubbel veel kans!

Onder de juiste antwoorden verloten we iedere week opnieuw een exemplaar van de Leestip van de schrijver, waarvan jij het lievelingsgerecht geraden hebt.  

Dus.. Raad maar raak en spaar ze allemaal!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer