Presentatoren

De Dag van de Jonge Jury werd op 7 juni 2017 gepresenteerd door zes verschillende presentatoren. Zij kondigden de artiesten aan in de Grote Zaal en leidden de gesprekken met auteurs.

Oscar Kocken

Oscar Kocken won in 2004 de schrijfwedstrijd Write Now! Eindhoven om vervolgens columns te schrijven voor o.a. CJP Magazine en Spunk. Naast columnist is hij theaterjournalist en presentator en organiseert hij in de stadsschouwburg van Utrecht zijn eigen maandelijkse actualiteitenshow: De Orde van de Dag. Met zijn teksten trad hij op bij festivals zoals Lowlands, De Parade en Oerol.

Evita de Roode

Evita de Roode (1982) is een ambitieuze presentatrice met een natuurlijke gastvrijheid. Zij presenteert onder andere de Kunstbende, Kinderboekenweekfeest en Write Now!. Daarnaast is Evita coördinator van een opleidingstraject aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en ze is een tijdje radiopresentatrice geweest bij FunX. Evita heeft veel ervaring met culturele evenementen voor jongeren. Met haar charme weet zij overtuigend en boeiend te informeren.

Franceska Wagenaar

Franceska Wagenaar presenteert, maakt eigen theaterproducties en was te zien in verschillende televisieseries, zoals Flikken Maastricht en Grijpstra en de Gier. Ook kun je haar kennen van verschillende reclames, waaronder die van Sizz waarin ze een klunzige serveerster speelde, en de reclame van Promovendum. Ze woont op een woonboot in Amsterdam met haar man en kinderen.

Gian van Grunsven

Gian van Grunsven maakt programma's in theaters, voor de radio en voor festivals. Daarnaast is ze interviewer. Zo gaat ze bijvoorbeeld voor publiek in gesprek met kunstenaars, wetenschappers, liefdesdeskundigen en schrijvers - zoals vandaag. Haar lievelingsboek was vroeger De Metro van Magnus van Joke van Leeuwen. Ze leest 'm nog steeds wel eens...

Niek Roozen

Niek Roozen is vooral bekend van zijn rol als het personage Max in de eerste 4 seizoenen van Brugklas. Daarnaast vertolkte hij één van de hoofdrollen in de bioscoopfilm Renesse, die 7 juli 2016 in première ging. Eind 2016 stond in het teken van De Vloek Van Manege Pegasus. In januari 2017 is het programma Moviezone online gekomen dat hij samen met Pip Pellens presenteert. Op dit moment is Niek druk bezig met opnames voor een nieuw format op zijn eigen YouTube kanaal genaamd DUBIO én volgt hij een opleiding tot filmacteur aan het FAAM Media College in Amsterdam.

Raynor Arkenbout

Raynor Arkenbout heeft in Goede Tijden, Slechte Tijden gespeeld als Edwin Bouwhuis en in VRijland als Lodewijk Wiersema. Tegenwoordig is hij regisseur van films en commercials en net afgestudeerd aan het RITCS, de filmacademie in Brussel. In 2013 heeft Raynor zelf een boek geschreven met korte surrealistische verhalen, genaamd En Toen Vloog Er Een Haai Door Het Raam.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer