Genomineerde boeken Prijs van de Jonge Jury 2016 en Gouden Lijst 2016 bekend!

Tijdens de Dag van de Jonge Jury wordt op woensdag 20 april 2016 in TivoliVredenburg in Utrecht in aanwezigheid van ruim 1.200 jongeren bekendgemaakt welk jeugdboek de Prijs van de Jonge Jury 2016 krijgt. Naast deze publieksprijs wordt ook de Gouden Lijst, de vakjuryprijs voor het beste in 2015 verschenen jeugdboek, uitgereikt.

In het afgelopen schooljaar lazen duizenden jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar jeugdboeken die vanaf september 2014 tot en met heel 2015 zijn verschenen. Tot 1 maart konden zij stemmen op hun favoriete boek. De ruim 15.000 stemmen zijn geteld en de vijf boeken met de meeste stemmen zijn genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2016.

De genomineerde jeugdboeken voor de Prijs van de Jonge Jury 2016*:
#Selfie – Caja Cazemier (Ploegsma)
100 % Coco Paris – Niki Smit (De Fontein)
Lijfstraf – Elle van den Bogaart (Uitgeverij Holland)
Moord op school – Rom Molemaker (Uitgeverij Holland)
Shock – Mel Wallis de Vries (De Fontein)

De Gouden Lijst is dé vakjuryprijs voor de beste jeugdboeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. De Gouden Lijst wordt uitgereikt aan maximaal twee boeken: een in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en een in de categorie vertaalde boeken. Daarnaast worden er drie Eervolle Vermeldingen toegekend.

De genomineerde boeken voor de Gouden Lijst 2016 oorspronkelijk Nederlandstalig*:
Grensgangers – Aline Sax (Davidsfonds)
De hemel – Bart Moeyaert (Querido)
Oliver – Edward van de Vendel (Querido)

De genomineerde boeken voor de Gouden Lijst 2016 vertaalde boeken*:
De honden – Allan Stratton, vertaald door Annelies Jorna (Gottmer)
Naar de top – Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos (Lemniscaat)

 * Op alfabetische volgorde van boek.
De vakjury bestaat uit Helma van Lierop, Toin Duijx, Evy van Raak, Ingrid Bon en Jos Walta.

De Dag van de Jonge Jury is een uniek eendaags literatuurfestival en dé afsluiting van het Jonge Jury-seizoen. Op deze dag staan schrijvers en boeken voor jongeren van twaalf tot zestien jaar centraal. Naast optredens van auteurs en artiesten, kunnen de aanwezige jongeren op de Dag van de Jonge Jury gesprekken voeren met hun idolen en hun boeken laten signeren. Door een uitbreiding van het aantal workshops, kunnen dit jaar bovendien twee keer zoveel leerlingen hieraan deelnemen.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer