Een geslaagde transformatie voor de mediatheek van het Greijdanus

Elk jaar organiseren wij een zoektocht naar de leukste mediatheek in het voortgezet onderwijs van Nederland. Afgelopen editie werd naast de hoofdprijs, de Prijs voor de Beste Leesomgeving, (en €1000,- aan leesboeken!), ook een Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze laatste prijs werd beschikbaar gesteld door de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs en bestond uit een waardebon t.w.v. € 500,- te besteden aan het verbeteren van de leesomgeving. Het Greijdanus in Hardenberg won deze prijs en ging hier flink én creatief mee aan de slag! 

Volgens het juryrapport ontbrak het deze mediatheek aan diversiteit in leesplekken: hét startsein om een gezellige, kleurvolle leeshoek te creëren! Een meubelmaker ontwierp een fijne hoekbank, waar de leerlingen kunnen lezen én discussiëren over de boeken die ze op dat moment lezen. Daarnaast is er een lage tafel geplaatst, zodat de leerlingen met hun benen languit op de nieuwe bank kunnen zitten, helemaal kunnen ontspannen, en niets hen nog in de weg staat te verdwijnen in een boek. 

Door een kleurige kast met vakken te plaatsen worden boeken nu ook frontaal gepresenteerd. De nieuwste boeken kunnen nu extra goed worden uitgestald. Om zoveel mogelijk verschillende boeken aan te prijzen, worden er binnenkort via de plaatselijke boekhandel posters geleverd. Op deze manier wordt de leeshoek nog kleurrijker en zijn de leerlingen als eersten op de hoogte van nieuwe titels. Wij feliciteren het Greijdanus met de geslaagde transformatie. Het resultaat is een leeshoek, die zo fijn zit, dat het net is alsof je thuis bent! 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer