Jonge Jurylesbrieven bij 'STUK!'

In het kader van 2016 Jaar van het Boek ontvingen alle vmbo-docenten Nederlands aan het begin van dit schooljaar STUK!, een bundel die bestaat uit twintig fragmenten om (voor) te lezen. 

De fragmenten uit STUK! zijn afkomstig uit boeken die de afgelopen jaren zijn gelezen door BN’ers en leerlingen voor de vmbo-leescampagne De Weddenschap. Behalve voorleesfragmenten zijn er in de bundel ook tips te vinden over het starten van gesprekken met leerlingen.

Van vijf boeken die in de bundel zijn opgenomen, zijn in het verleden Jonge Jurylesbrieven verschenen. Download de lesbrieven van Lijfstraf, Boyd was hier, Hotel de Grote L, MoordvriendenHonderd uur nacht en het antwoordblad en behandel de boeken zo nóg uitgebreider in de klas.

Begin januari 2017 wordt een nieuwe set Jonge Jurylesbrieven gratis beschikbaar gesteld, die citaten, gerichte vragen, verdiepingsopdrachten en een antwoordmodel bevatten. De lesbrieven sluiten naadloos aan op het curriculum en de kerndoelen per dakpan, waarbij zowel onderwijsniveaus vmbo-basis, -kader en -theoretisch als havo en vwo worden bediend.
 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer