Mogen wij even voorstellen…

Jullie weten als geen ander welke boeken leuk, grappig, spannend, gek en/of juist verrassend zijn. Daarom worden de Jonge Jury Leestips uitsluitend nog door jongeren gekozen. De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap nemen deze belangrijke taak op zich en presenteren de nieuwe lijst met Leestips* in december. In de komende maanden zetten we iedere week één van de leden in de spotlights om zo het plaatje compleet te maken.


Xanthe

Xanthe is 12 jaar en dol op lezen. In 1 of 2 dagen heeft ze makkelijk een boek uit! Haar docent Nederlands wees Xanthe op ons oproepje in de zoektocht naar nieuwe ambassadeurs. Volgens haar is Xanthe een absolute meerwaarde omdat ze graag en kritisch leest en haar visie (en enthousiasme!) ook heel goed kan overdragen. Xanthe is in het bijzonder fan van de boeken van Mel Wallis de Vries en Helen Vreeswijk. Deze week vertelt ze eerst iets over het nieuwste en razend spannende boek van Mirjam Mous: Het Eos-projectZe ging erover met haar in gesprek en vroeg haar het hemd van het lijf!

Elvis

Elvis is onlangs, na drie jaar in Antwerpen gewoond te hebben, naar Rotterdam verhuisd en al van jongs af aan een fanatiek lezer. Het allerliefst zou ze later op de planken staan, maar ze ziet zichzelf ook graag met de pen in de hand. Schrijven en vertellen over lezen doet ze namelijk maar al te graag!  

De personages uit haar geliefde boeken zijn als vrienden. Als ambassadeur voor de Jonge Jury kan ze dan ook niet wachten om met de anderen het gesprek te starten over… dat stomme (of juist fantastische!) einde, de huilbui bij dat ene hoofdstuk of over die ene geniale schrijver. 

Fleur

Ieder jaar vragen we één van de ambassadeurs van afgelopen editie om ook in het volgende Boekgenootschap plaats te nemen. Zo kan hij/zij de negen nieuwe ambassadeurs alle ins en outs vertellen ;) Dit jaar valt die eer aan Fleur! Ze is inmiddels 14 en zit (nog steeds) op het Blariacum college in Venlo. In haar hockeyteam is zij de keeper, maar.. eerlijk is eerlijk: tijdens een saaie wedstrijd, wenst ze wel eens een boek erbij te hebben ;) Dat is namelijk haar tweede grote hobby: lezen! 

In groep acht kreeg Fleur de opdracht een autobiografie te schrijven. Ze bleek ook gek op schrijven. De komende tijd kunnen jullie dus regelmatig blogs van haar hand verwachten! 

* Het Jonge Jury Boekgenootschap kiest 10 van de 11 Leestips. Denken jullie het beter te weten? Doe dan mee aan de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd, overtuig het Jonge Jury Boekgenootschap van jullie keuze, en wie weet wordt jullie tip als Wildcard toegevoegd aan de tien Leestips! 
 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer