Mogen wij voorstellen: het Jonge Jury Boekgenootschap 2017!

Jullie weten als geen ander welke boeken leuk, grappig, spannend, gek en/of juist verrassend zijn. Vanaf komende editie worden de Jonge Jury Leestips daarom uitsluitend nog door jongeren gekozen! De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap nemen deze belangrijke taak op zich. Dit jaar bestaat het Jonge Jury Boekgenootschap niet langer uit vijf, maar uit tien leden! In de zomermaanden zetten we iedere week één van de leden in de spotlights om zo het plaatje compleet te maken.

Annika

Annika woont in Zwijndrecht en is met haar 19 jaar de oudste van het stel. Zodra ze kon lezen, deed ze niets liever. Ook zelf verhalen schrijven doet ze graag. Zodra Annika een leuk boek leest, raakt ze verstrikt in het verhaal, vergeet ze alles om haar heen en leest ze uren achtereen. Zolang ze zich kan herinneren leest ze al verschillende soorten boeken. Een favoriet genre heeft ze dan ook niet echt. Lezen is voor haar het beste en mooiste tijdverdrijf dat er bestaat. Ze leest het liefste elke minuut van de dag een goed boek. Je begrijp wel: nergens doe je haar een groter plezier mee dan met een ... boek! Al met al vind ze het een enorme eer dat ze lid is van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Esmée

Esmée is 16 jaar en woont in Zuid-Holland. Haar passie voor lezen begon toen ze in groep 5 zat en deze passie is nooit geëindigd. Ze is nog steeds dol op lezen en het allerliefst leest ze spannende jeugdthrillers. Als ze naast al dat lezen nog tijd over heeft, schrijft ze zelf ook graag verhalen. Op haar twaalfde nam ze een kijkje op de site Wattpad en toen kwam ze erachter hoe leuk schrijven wel niet is. Ze praat heel graag over lezen en schrijven en hoopt haar enthousiasme voor boeken via het Jonge Jury Boekgenootschap met anderen te kunnen delen! 

Damien

Damien is 1 van de 2 mannelijke Jonge Jury Boekgenootschap leden. Hij is 13 jaar en natuurlijk houdt hij ontzettend van boeken. Hij leest graag gedichten en is vaak druk bezig met het schrijven van liedjes. Om onderwerpen zit hij niet verlegen, want hij heeft best wel wat meegemaakt in zijn leven. Inspiratie komt dus vanzelf. Hij wil graag zijn hele leven blijven schrijven en hoopt dan ook journalist te worden.

Faure

Faure is 14 jaar en woont in Brielle. Ze speelt piano en zit op badminton, maar haar grootste hobby is lezen. Acteren doet ze ook heel graag! Het leukste aan lezen vindt Faure dat je even helemaal ergens anders kan zijn. En kan ontsnappen aan de realiteit! 

Fleur

Fleur is 13 jaar oud en net als de anderen gek op lezen! Haar lievelingsvakken op school zijn Nederlands en Biologie. In haar vrije tijd is ze keeper bij een hockeyteam en houdt ze ervan met haar vriendinnen af te spreken.  

Lily

Lily is 17 jaar en net als Esmée een schrijver in de dop. Ze schrijft zowel verhalen als gedichten en doet daarnaast niets liever dan lezen. Zolang ze niet aan het werk is of op school zit duikt ze de bibliotheek in en gaat ze helemaal los. Ze ziet het dan ook als een grote eer dit jaar in naam van de Jonge Jury samen met de andere leden van het Genootschap de tien Leestips te mogen kiezen.

Lucas

De 16-jarige Lucas uit Gorinchem houdt van jongs af aan al erg van lezen, spannende eigentijdse boeken hebben zijn voorkeur. Ook schrijft hij graag blogs of verhalen. Verder houdt hij van toneelspelen en muziek luisteren.  Als lid van de Jonge Jury wil hij graag de leukste jeugdboeken onder de aandacht brengen!

Mila

Mila woont, net als waar het hoofdkantoor van de Jonge Jury is gevestigd, in Rotterdam. Ze is 13 jaar en houdt veel van lezen, dansen, toneelspelen en tekenen. Verhalen schrijven vindt ze ook erg leuk. Dit is alweer haar 2e jaar bij de Jonge Jury en ze heeft er erg veel zin in! Het liefst leest ze chicklit, avontuur en fantasie boeken met een tikkeltje werkelijkheid. Haar favoriete boeken aller tijden zijn Alice in Wonderland, Wildwoud, Kick Fearless, Papertowns en De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine. Ook is ze fan van Griekse mythen.
Bij de Jonge Jury wil Mila jongeren ervan overtuigen dat lezen één van de leukste hobby's is! 

Nathalie

Nathalie is pas 12 jaar oud, maar heeft misschien wel het meest gelezen van iedereen! Zodra ze in groep drie het alfabet leerde, kon ze niet langer genieten zonder boeken om zich heen. Aan lezen (en schrijven) zitten geen grenzen; in feite kan alles en gaat er een hele nieuwe wereld voor je open! Dát maakt lezen voor haar zo bijzonder. Het liefst leest ze fantasy, maar soms gooit ze er ook wat andere genres tussendoor. Wanneer ze niet leest, voetbalt of schrijft ze. 

Yaren

Yaren is 15 jaar, maar is al een boekenwurm vanaf haar zesde. Net als de andere leden is Yaren een echte duizendpoot. Zo zit ze ook op ballet en volgt ze lessen zang op de muziekacademie. Ze is fan van Adele én van Mel Wallis de Vries. In haar vrije tijd speelt ze met haar puppy Dost.


Het Jonge Jury Boekgenootschap is druk in de weer om de boeken van de groslijst en van hun keuze te lezen, zodat zij tegen het einde van het jaar precies weten welke boeken zij in het bijzonder de moeite waard vonden. In december wordt de kersverse lijst met tien nieuwe Leestips aan jullie gepresenteerd. 

Lees deze zomer mee met het Jonge Jury Boekgenootschap en deel je bevindingen met hen via Snapchat: Jongejury!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer