Shortlist Nationale Mediatheek Trofee bekend!

De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving op hun school. Dit jaar nomineerde een recordaantal van 96 leerlingen in totaal vijftien leesomgevingen.

De jury bestaat uit Rob Bonneur (architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Monique van Oosterhout (eigenaar van boekhandel v/h Van Gennep te Rotterdam). Zij hebben uit alle inzendingen een shortlist samengesteld van drie mediatheken. 

Kiezen was deze editie niet makkelijk. De jury was erg gecharmeerd van Het Groene Leerpark in Alphen aan de Rijn: de wil is er en met weinig middelen is een warme sfeer gecreëerd. Jammer genoeg is er te weinig materiaal ingestuurd, waardoor deze inzending niet vergeleken kon worden met de overige inzendingen. Maar als er een prijs te vergeven zou zijn voor de meest sympathieke inzending, dan kwam deze school daar zeker voor in aanmerking. 

De nominaties gaan dit jaar (in alfabetische volgorde) naar het Alfa College locatie Kluiverboom in Groningen, het RSG Magister Alvinus in Sneek en het Wolfert Tweetalig in Rotterdam! Journalist Annemarie Terhell heeft de genomineerde scholen inmiddels bezocht om nader onderzoek te verrichten naar deze mediatheken. In november wordt bekendgemaakt welke school de Nationale Mediatheek Trofee 2017 wint.
 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer