Annika blogt: I love reading

Al sinds ik lezen kan, lees ik veel. Lezen was altijd mijn toevluchtsoord als er wat gebeurd was. Vroeger pakte ik altijd mijn Disneyboeken. Ik kon er altijd uren in lezen. Ik werd altijd zo door het verhaal opgenomen dat het altijd leek alsof ik er zelf bij was. Ik vond vooral de verhalen van Winnie the Pooh het leukste. Hij was mijn beste vriendje. Ik had daarom ook een hele verzameling knuffels van hem. Ik vertelde er altijd alles tegen. Mijn andere lievelingsverhalen waren die over de prinsessen. Telkens als ik een prinsessenverhaal las wou ik dat ik een prinses was. Dus ging ik me verkleden. Ik rende dan door mijn kamer in mijn mooiste prinsessenjurk. Een dolgelukkig kind was ik.

Door de jaren heen is lezen voor mij een vaker terugkerende bezigheid geweest. Ik las overal waar ik wat leuks kon lezen. Bij de tandarts las ik de tijdschriften die me interessant leken, in de auto las ik boekjes tot ik misselijk werd en bij mijn oma las ik de boeken van Pietje Bell en de encyclopedie over de Tweede Wereldoorlog. Ik was en ben nog steeds erg gek op verhalen over geschiedenis. Ik lees ze met veel plezier.

De boeken die ik nu vooral lees zijn jeugdthrillers, romantische boeken en boeken met veel spanning erin. Het mooiste boek dat ik laatst gelezen heb is denk ik Kleermakerszit (Layla Alizadah). Het was zo’n mooi, aangrijpend verhaal dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. Op sommige momenten herkende ik mezelf ook terug in de hoofdpersoon. Maar mijn lievelingsschrijfster is toch echt Mel Wallis de Vries! Ik heb sinds een tijdje al haar boeken en ik lees ze het liefst de hele dag door. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Helemaal in de vakanties en op regenachtige dagen is lezen het leukste om te doen. Je gaat dan lekker op de bank of op je bed zitten, legt een dekentje naast je voor als je het koud krijgt, legt misschien nog wel andere boeken op een stapeltje binnen handbereik, slaat je boek open en je bent de komende uren lekker rustig aan het lezen.

Zodra je begint met lezen gaat er een hele wereld voor je open. Je ziet het verhaal in je hoofd afspelen en je hebt het gevoel alsof je er echt bij bent. Alles wat er gebeurt lijkt zo realistisch dat je op dat moment realiteit en fantasie lastig van elkaar kan onderscheiden. Ik heb zelf vaak moeite om uit het verhaal te komen. Het sleept je zo mee dat je wil blijven lezen tot het einde, ook al heb je nog meer te doen. Probeer eens een paar boeken op een dag te lezen, de tijd gaat snel voorbij en je kan je fantasie lekker de vrije loop laten.

En nog een kleine tip voor de mensen die graag lezen maar moeilijk in slaap komen: lees een hoofdstuk of twee voordat je gaat slapen. Je wordt na een tijdje vanzelf slaperig en je gaat er vaak heerlijk van dromen…

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer