Annika blogt: Zó aangrijpend is ‘Kapot’

Ook al won Kapot van Carry Slee de Prijs van de Jonge Jury (net) niet, het blijft een must-read. Annika van ’t Jonge Jury Boekgenootschap legt nog eens uit waarom.

Het boek Kapot is een boek dat je meesleept in het leven van Julia en Thijs. Wat in het begin een gelukkig leventje lijkt, verandert snel. De ouders van Julia en Thijs hebben regelmatig ruzie, wat vaak escaleert. De levens van Julia en Thijs lijden hieronder en ze komen tegenover elkaar te staan. Wat eens een sterke vriendschap tussen broer en zus was verandert naarmate hun ouders meer ruzie krijgen. Alles dreigt kapot te gaan.

Toen ik begon aan het boek leek het me een mooi boek dat je een kijkje geeft in wat er gebeurt tijdens een vechtscheiding. Het boek heeft mij heel erg geraakt. Dat komt omdat ik veel uit het boek herken in mijn eigen leven. Ik raakte er emotioneel door en liet een paar tranen lopen. Het is vreselijk als je ouders op een nare manier uit elkaar gaan en elkaars leven zuur proberen te maken. Maar het ergste is nog wel de relatie tussen broer en zus. Die kan hierdoor compleet veranderen. Ze kiezen allebei een kant en nemen het op voor de ouder waar ze achter staan. Dit veroorzaakt veel opschudding tussen broer en zus en kan tot veel geruzie leiden. Iedereen gaat er op een andere manier mee om. De één praat met de broer of zus en praat alles uit en de ander zegt niks meer tegen zijn of haar broer of zus en het contact wordt verbroken. Het is geen pretje als je ouders in een vechtscheiding zitten. Niet alleen de ouders lijden eronder, de kinderen ook en dat vergeten de ouders vaak.

Ik zou Kapot echt aanraden om te lezen, het geeft je een kijkje in hoe het leven is als je ouders in een vechtscheiding zitten.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer