Fleur blogt: Proeflezen voor Maren Stoffels!

Het was echt onwijs gaaf om proeflezer te zijn voor Maren Stoffels! Ik mocht als eerste haar boek Race lezen. En toen kwam ze me thuis interviewen over het boek. Kun je het je voorstellen? Een schrijfster die je thuis komt opzoeken: dat is zo gaaf en echt onvergetelijk! Ze kwam bij mij thuis en we hebben echt heel gezellig gekletst over het boek en vlaai gegeten. Het hele interview is gefilmd. Het is het zeker waard om het filmpje van mij en van andere proeflezer Julia even te bekijken.

Race gaat over River en Ties. Ze zijn al jaren goede vrienden, maar dat verandert als de moeder van Ties verdrinkt in de zee. Ties is veranderd, hij is een vreemde geworden voor River. Dan komt Ravi op het eiland en gaat alles fout. Ravi is anders, hij loopt op blote voeten en komt uit Suriname. Het gaat helemaal mis als beide jongens zich opgeven voor de Eilandrun. 

Race is een boek over vriendschap en vergeven. Een boek over racisme en je fouten toegeven. Een boek over leren praten met elkaar maar ook leren luisteren naar elkaar. Een boek over de gevolgen van je acties, maar vooral: over dat je moet accepteren wat je niet veranderen kan.

Ik zou dit boek iedereen aanraden omdat deze wijze les, over accepteren wat je niet veranderen kan en je fouten toegeven, erin zit. Want als je dat niet doet blijf je erin hangen en kun je niet door met je leven.

Ik geef Race een dikke 10!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer