Lucas blogt: de Jonge Jury Ontwerpwedstrijd

Twee jaar geleden keek ik rustig rond op de website van de Jonge Jury, en ik zag dat er een nieuwe wedstrijd was: de Ontwerpwedstrijd. Ik heb altijd al gehouden van tekenen en ontwerpen, dus het leek me leuk om hieraan mee te doen! De bedoeling was om zelf een boekenkaft te maken voor een boek van de Jonge Jury-boekenlijst.

Toevallig had ik het boek Superhelden.nl 2 net gelezen. Eerst begon ik met wat kleine schetsjes. Wat wil ik weergeven op de voorkant? Hoe en waar wil ik de titel? Wat voor sfeer moet de voorkant overbrengen? Toen ik dit allemaal op een rijtje had, begon ik met het knippen en plakken. Op de computer bewerkte ik plaatjes, deze printte ik uit en paste die nog wat aan. Daarna plakte ik ze op mijn ontwerpvoorkant. De voorkant was na een paar weken af, en ik stuurde hem op naar de Jonge Jury. Een aantal weken later kreeg ik nieuws: Ik had de wedstrijd gewonnen! Ik mocht komen naar de Dag van de Jonge Jury en kreeg een mooie prijs!

Ik heb nog wat tips voor het ontwerpen van een voorkant:

•    Zorg voor een verband tussen de inhoud en datgene wat je op de voorkant wil laten zien!
•    Maak het niet te rommelig en druk, dat leidt de lezer af.
•    Schrijf leesbaar en zorg voor vloeiende lijnen
•    Laat de voorkant er verzorgd uit zien, dus geen zichtbare lijmvlekken of krassen!
•    Zorg ervoor dat je een bepaalde sfeer overbrengt, zodat de lezer weet wat voor soort boek het is.
•    En tot slot: Doe je best en laat je creativiteit de vrije loop! Meedoen is belangrijker dan winnen!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer