Yaren blogt: Dit was de Dag van de Jonge Jury 2017!

Hier is -ie dan: de blog over de Dag!
Wij kwamen als Jonge Jury Boekgenootschap aan bij TivoliVredenburg in Utrecht en werden gelijk opgevangen en begeleid door onze begeleidster Francine. 
We liepen naar de Grote Zaal en kregen een plekje op de allereerste rij vooraan. Al snel werd de dag geopend door Jeronimo, die een heel mooi enthousiast optreden heeft neergezet. De presentatoren waren ook geweldig en iedereen zat vol enthousiasme mee te doen.

Na de opening konden wij ons eigen gang gaan. Via de Jonge Jury app kon je overzichtelijk zien wat er allemaal te doen was en ook waar en hoe laat precies. Je kon bijvoorbeeld naar een interview gaan kijken van bekende schrijvers of naar een signeersessie. Haha, bij Mel Wallis de Vries stond er een heeele lange rij! En alle schrijvers waren zo aardig! Je kon ook allerlei leuke spelletjes spelen en dan kon je een boek winnen of iets anders leuks. Er was ook een eet- en drinkplekje, wat superlekker was. Er waren zoveel leuke dingen te doen! Je kon skippyballen, een facepaint laten zetten, je eigen boekenlegger maken en er was een kermis vol spelletjes. Oh, en je kon ook nog bowlen of een portret van jezelf laten maken.

Als Jonge Jury Boekgenootschap werden wij ook nog eens geïnterviewd door 7Days. Binnenkort dus snel de krant pakken en lezen!

Om 14.20 uur was de slotact in de Grote Zaal… TP4Y! Ze zijn zo goed! Heel het publiek was vermaakt en deed superleuk mee. En toen werden wij op het podium geroepen om de drie genomineerde boeken nog een laatste keer te promoten. Een paar seconden later mochten wij de prijs aan Mel Wallis de Vries uitreiken! Iedereen zag het aankomen, behalve Mel zelf ;). Toen werd het podium leeggemaakt voor Shaggy & Furious Flow, die de dag spetterend hebben afgesloten.

Omdat we een beetje waren uitgelopen moesten we na de optredens de foto met Mel maken en ze kon het nog steeds niet geloven. Ze had tomatensoep aan ons beloofd als ze zou winnen dus bij dezen, Mel! Daarna kreeg iedereen nog een goodiebag met allemaal leuke spulletjes erin.

Wij hebben nog eventjes wat gedronken met bitterballen erbij bij de afterborrel maar toen moesten we helaas al afscheid nemen van alle lieve schrijvers. 
Het was een dag om nooit, maar dan ook echt nooit, te vergeten! 

- Yarèn

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer