Zara blogt: Dit vond ik van ‘Kapot’

Carry Slee is een hartstikke goeie auteur omdat ze realistische verhalen schrijft over problemen die tieners ook echt hebben. Dat betekent dat veel van haar boeken over een niet zo’n prettig thema gaan. Kapot is ook zo’n boek.

Het gaat over een broer en zus, Thijs en Julia, die elkaars beste vrienden zijn. Vroeger kwam niets ooit tussen hen in, maar nu staan ze opeens tegenover elkaar. Dat komt omdat hun ouders ruzie krijgen. Julia en Thijs spelen samen in een band en weten niet hoe het nu verder moet, met de band en met hun vriendschap. Hun ouders dreigen echt alles kapot te maken en de vraag is of broer en zus de dingen wel weer kunnen lijmen.

Dit boek is heerlijk om te lezen en vertelt een meeslepend verhaal over een alledaags probleem: ruziënde ouders. Het is iets dat vaker voorkomt dan je denkt. Daarom geloof ik dat Kapot veel tieners zal aanspreken. De manier waarop Carry Slee schrijft is bijna betoverend. Zij kan situaties erg goed beschrijven en doet dat heel onbevooroordeeld, alsof ze het met de ogen van een sympathieke omstander bekijkt.

Ik denk dat Carry heel lang aan dit boek heeft gewerkt. Zij heeft elk personage helemaal ontwikkeld, met al zijn of haar goeie kanten en imperfecties. Iedereen in het boek heeft weer een andere relatie met de hoofdoersoon, Julia. Om die reden is Julia dan ook mijn lievelingspersonage. Het gaat niet altijd goed met haar maar Julia weet wel wat ze wil en leert ook steeds nieuwe dingen. Haar reacties in het begin van het verhaal verschillen sterk van die aan het einde. Dat is superinteressant, vind ik.

Zelf zou ik best graag Julia willen zijn, al is alles wat haar overkomt niet altijd zo leuk. Ik denk dat ik ook wel een beetje op Julia lijk, al heb ik dan geen broer. In bepaalde omstandigheden zou ik net zo reageren als zij. Aan de andere kant ben ik ook wel weer anders dan Julia want ik zou over sommige problemen toch wel eerst even nadenken voordat ik tot actie zou overgaan.

Dit is echt een uitstekend boek: Carry Slee doet het opnieuw geweldig! Als er 1 boek van de Jonge Jury is dat je gewoon gelezen moet hebben dan is het Kapot!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer