Tip van de week: De lovebus

De Lovebus, een plek waar je samen kunt zijn met je geliefde. In andere woorden: je kunt hier stiekem seks hebben. J.J., de bestuurder van deze Amerikaanse schoolbus, rijdt langs verschillende plekken in Groningen om stelletjes op te pikken die even alleen willen zijn. Op een avond komt hij Cathelijne tegen, die graag een ritje wil maken in de bus. Eén probleem: ze heeft nog niemand.

Enkele nachten later rijdt J.J. naar Bar-dancing Boerema, dé lokale plek om te feesten, om koppels op te pikken. Cathelijne is er ook - zonder vriendje - maar hier gaat ze verandering in brengen. Ze komt Temmo tegen en besluit hem mee te nemen naar de Lovebus. Temmo, een jongen die al opgewonden raakt van het woord ‘seks’, kan zijn geluk niet op. Hij kent haar pas drie minuten!

Wat Cathelijne niet weet is dat haar scharrel al eerder die avond heeft gezoend met Mina. Als Mina erachter komt dat háár Temmo met een vreemde weg gaat (en dan ook nog eens naar de lovebus!) moet en zal ze dit stoppen. Maar hoe…

‘Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische zorg nodig voor lichtere verwondingen.

Al dat geweld draaide om seks.’

Aldus de flaptekst. Meer gaan we natuurlijk niet vertellen over De lovebus! Auteur Tjibbe Veldkamp heeft een pakkende schrijfstijl en brengt de perspectieven van alle vier de hoofdpersonen goed in beeld. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Ren dan snel naar de dichtstbijzijnde mediatheek of boekhandel!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer