Tip van de week: Free run

Met Ward is iets raars aan de hand: hij woont gewoon in Nederland, maar toch bestaat hij officieel niet. Zijn moeder komt namelijk uit Venezuela en woont hier illegaal. Op een dag wordt ze opgepakt en uitgezet en dan staat Ward er alleen voor. Waar moet hij nu naartoe? Hij besluit op zoek te gaan naar zijn biologische Nederlandse vader, omdat hij de enige is die hem kan helpen de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Tijdens zijn zoektocht is Ward voortdurend op de vlucht voor de politie. Daarbij komt zijn hobby free running goed van pas: hij kan rennen, springen en klimmen als de beste.

Tijdens zijn zoektocht ontmoet Ward veel andere mensen die hem willen helpen, maar kan hij iedereen wel vertrouwen? Lucas van het Jonge Jury Boekgenootschap tipte Free run omdat hij vindt dat dit het verhaal júist zo spannend maakt... Daarnaast is Free run ook een must-read omdat kinderen zoals Ward helaas niet alleen in boeken bestaan. In Nederland wonen er op dit moment zo’n 2.000 mensen die stateloos zijn en dus officieel niet bestaan. Ze zijn hier illegaal en leven elke dag in angst om teruggestuurd te worden naar het land waar ze vandaan komen, waar vaak oorlog is. Als je dit boek leest begrijp je hoe erg het is om in zo´n situatie te zitten. Zou het voor Ward allemaal goed uitpakken?

Voor Free run is ook een vette boektrailer gemaakt, opgenomen door freerunners in skatepark Bijlmer in Amsterdam. Je kunt bijna niet stilzitten als je die bekijkt! Misschien vind jij door dit boek dus ook wel een toffe nieuwe hobby.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer