Tip van de week: Otis

Otis is een jongen die het thuis lastig heeft. Wie zijn vader is, weet hij niet en z’n moeder is knettergek. Tenminste.. Dat vindt hij. Samen met twaalfhonderd andere mensen woont hij in een flat, die zo’n negentig verschillende nationaliteiten telt. 

Wanneer hij door zijn gestoorde moeder op pad wordt gestuurd om wiet te scoren bij een buurvrouw komt hij een klein meisje tegen. Nuru is drie jaar oud, praat niet en is compleet in de steek gelaten. Haar ouders zijn nergens te bekennen… Wat nu?! Ergens herkent Otis zich in haar: hij heeft zijn vader nooit gekend en zijn moeder kijkt ook niet naar hem om. Maar hij kan het er nu écht niet bij hebben om ook nog eens op te moeten passen op zo’n jonkie… Of denkt hij dan hetzelfde als zijn ouders? 

Otis van Martijn Niemeijer is een prachtig verhaal over een jongen die opgroeit onder verschrikkelijke omstandigheden. Zijn verhaal sleept je vanaf het begin mee in een emotionele achtbaan. Het leven van Otis is allesbehalve makkelijk. Maar zonder rolmodellen ligt het gevaar op de loer hetzelfde te worden als je ouders. Of Otis hier verandering in gaat brengen… vertellen wij natuurlijk niet ;) Gewoon lezen!
 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer