Tip van de week: Toegang geweigerd

Nick geniet samen met zijn ouders en zusje van een heerlijke all-inclusive vakantie in een luxe hotel op een Grieks eiland. Er is zon, zee en strand – maar ook veel beveiliging, want er komen continu bootvluchtelingen aan en veel vakantiegangers willen door hen niet lastiggevallen worden.

Nick wordt echter wel nieuwsgierig, zeker als hij een tasje met schoenen en een notitieboekje vindt. Hij ontmoet een van de vluchtelingen, Zaïd, en ze worden al snel vrienden. Nick ziet hoe zwaar Zaïd het heeft en besluit dat hij ook wel een dagje vakantie verdiend heeft. Ze ruilen één dag van leven, maar dan komt Nick in de problemen wanneer hij wordt meegevoerd door de vluchtelingenstroom… kan hij nog wel terug?

Danny de Vos schreef Toegang geweigerd omdat hij boos werd van de manier waarop sommige mensen over vluchtelingen praten. Met het verhaal van Nick en Zaïd hoopt hij de andere kant te laten zien: hoe is het om vluchteling te zijn? Dit is natuurlijk een superactueel thema, en daarom is Toegang geweigerd een heel belangrijk boek om te lezen. En Annika van het Jonge Jury Boekgenootschap vond ‘m ook nog eens harstikke spannend. Snel lezen dus!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van de Jonge Jury? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten. Lees Meer